Consultanţa în domeniul Resurselor Umane – Un sprijin pentru manageri

Daniela Cirică

Abstract


În ultimul timp, un interes din ce în ce mai crescut manifestat pentru resursele umane din cadrul companiilor din România a determinat apelul crescut al managerilor la serviciile firmelor de consultanţă. Deşi firavă aceasta iniţiativă, managerii solicitând în mod special servicii de recrutare şi selecţie de personal, există totuşi companii care realizează că nu pot face faţă tuturor problemelor de personal pe care le întâmpină.
Aici intervin firmele de consultanţă în resurse umane, firme care propun programe coerente de diagnoză şi intervenţie organizaţională, cu o derulare şi organizare sistematică. Astfel de programe, deja o necesitate recunoscută de companiile din străinătate, au ca obiective: identificarea problemelor organizaţionale, elaborarea strategiei de resurse umane şi implementarea unor măsuri de intervenţie, menite să asigure eficientizarea resurselor umane din cadrul organizaţiei.


Keywords


Psihologie; Managementul Resurselor Umane

Refbacks

  • There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2014 Daniela CiricăAsociatia de Psihologie Industriala si Organizationala
Strada Grigore Moisil, nr. 42, sector 2, București, cod poștal 023796

Creative Commons License
This work by Psihologia Resurselor Umane is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at pru.apio.ro.